logo

FAMILY HOUSE IN FRONT OF A LAKE, Banyoles // Spain

Type Direct commission from a private client
Time lapse June – december 2004
Numbers Estimated budget: 450.000 € // Total area: 950 m2
Team Alessandro Scarnato (in charge)
This house for a writer is on top of a hill with amazing views over a lake. One, unique, concrete wall, covered in local clear stone, articulates distribution and structure. The two levels are linked by a metal stair and a huge double-height space.

In the basement, a windows on the swimming pool makes the kitchenette as a fun-space. The studio is on top of the guestroom, beside the pool. The front towards the street is intentionally opaque, with the only exception of the thin metal frame onto the stair. The front towards the garden and the lake is complitely open to catch sun, light and views.

Date: diciembre 14, 2004