logo

REHABILITATION OF AN OLD, TINY APARTMENT IN RAVAL, Barcelona // Spain

Status Direct commission from a private client. Completed
Time lapse April 2014
Numbers Final cost: 18.5oo,00 € // Total area: 35 m2
People Alessandro Scarnato (in charge)
This super-tiny apartment in the heart of the pakistani area of Raval had an extremely narrow bedroom. In order to give the feeling of a wide space without giving up from the client’s request of a huge bed, we decided to remove the wall between the main space and the bed. The space is an all-in-one solution for living. The separation between the bed and the living is achieved by an electrified curtain with some local decorative motives printed (tradicional Barcelona graffiti from 17th century, modernist stuccoes, hurdu and pashtu lettering). The guy currenlty living in it is extremely happy: thanks to a mirror, he can watch tv from the bed and the house looks way bigger than it actually is. The entire work has been completed in 28 days.

 

Date: diciembre 18, 2014